Βρισκόμαστε κοντά σας από το 1985 με συνέπεια, αξιοπιστία και πρωτοπόρες λύσεις!

 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • +3026650 24924

Γεωθερμία

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ προστασία του περιβάλλοντος - εξοικονόμηση ενέργειας. 

Ενώ τα ορυκτά καύσιμα στερεύουν και η τιμή τους αυξάνεται ,η γη μας προσφέρει δωρεάν…. 17.000 φορές περισσότερη ενέργεια  από όση καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο όλο το χρόνο.

Η ανεξάντλητη αυτή ενέργεια, αποθηκεύεται  συνεχώς στο φυσικό περιβάλλον (έδαφος – νερό - αέρας) και μετατρέπεται σε “καύσιμο” με τα συστήματα γεωθερμίας.
Σε  “καύσιμο” που… δεν καίγεται, δεν εκπέμπει CO2, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και μειώνει τα έξοδα για θέρμανση-ψύξη-ζεστό νερό κατά 80%.

Γεωθερμική ενέργεια είναι η ενέργεια που παίρνουμε από την εκμετάλλευση της θερμότητας των γεωλογικών σχηματισμών και των νερών (επιφανειακών & υπόγειων).

Ένα σύστημα γεωθερμίας αξιοποιεί την σταθερή θερμοκρασία (χειμώνα – καλοκαίρι) εντός του εδάφους.
Το χειμώνα απορροφά τη θερμοκρασία του εδάφους και την αποδίδει στο κτίριο ενώ το καλοκαίρι αντίστροφα παίρνει  τη θερμότητα του κτιρίου και την διαχέει  στο δροσερότερο έδαφος.

Τα συστήματα γεωθερμίας χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες :

 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΗ

  Είναι ιδανική περίπτωση αν υπάρχουν υπόγεια νερά.

   

 2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΓΕΩΕΝΑΛΛΑΚΤΗ

  Απαιτείται χώρος (οικόπεδο) για εκσκαφή σε βάθος 1,50 μέτρα περίπου.

   

 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΥ ΓΕΩΕΝΑΛΛΑΚΤΗ

  Γίνονται γεωτρήσεις απαιτείται λίγος χώρος.

   

 • Τα γεωθερμικά συστήματα λειτουργούν αυτόνομα και με μηδέν εκπομπή ρύπων.

 • Η  εγκατάσταση της γεωθερμικής αντλίας  είναι εσωτερική (μηχανοστάσιο) και καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο, λειτουργεί αθόρυβα χωρίς καμινάδα & δεξαμενή καυσίμου , δεν επηρεάζει  καθόλου την αισθητική του κτιρίου , απαιτεί ελάχιστη συντήρηση , δεν απαιτείται πυροπροστασία.

 • Η γεωθερμική αντλία  θερμότητας εχει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης από οποιαδήποτε άλλη αντλία θερμότητας, αφού αντλεί απo σταθερή θερμοκρασία (17-18οC) από ανεξάντλητη πηγή που είναι το έδαφος  η το νερό.

 • Λειτουργεί ιδανικά για θέρμανση με συστήματα χαμηλής  θερμοκρασίας νερού, (ενδοδαπεδια θέρμανση- fan-coil) αλλά και με κλασικά θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, επίσης  για ψύξη με fan-coil νερού.

Τα συστήματα του μέλλοντος βρίσκουν εφαρμογή σε κατοικίες – ξενοδοχεία – θερμοκήπια – βιομηχανία και όπου υπάρχει απαίτηση για θέρμανση  ψύξη  ζεστό νερό χρήσης.

Η φύση μας προσφέρει ανεξάντλητη και καθαρή ενέργεια, εμείς θα δεχθούμε την προσφορά ή θα μας εκδικηθεί…. ;

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 • Αντλία Υψηλών θερμοκρασιών
  Αντλία Υψηλών θερμοκρασιών Εξωτερική και εσωτερική μονάδα Θερμαντικό σώμα τύπου PANEL Εξωτερική και εσωτερική μονάδα σε μπαλκόνι πολυκατοικίας λόγο έλλειψης χώρου. Πλήρης αυτονομία…
 • Αντλία Θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών σε πολυκατοικία
  Αντλία Θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών σε πολυκατοικία Εξωτερικές μονάδες αντλιών θερμότητας Εσωτερικές μονάδες αντλιών θερμότητας Σωληνώσεις ενδοδαπεδιας θέρμανσης Εγκατάσταση επιτοιχου fan-coil Η αντλία θερμότητας υποστηρίζει: Θέρμανση με…
 • Αντλίες Θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών
  Αντλίες Θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών Εξωτερικές μονάδες υψηλών Θερμοκρασιών Εσωτερικές μονάδες υψηλών θερμοκρασιών Θερμαντικό σώμα τύπου PANEL Αντλίες θερμότητας υψηλών θερμοκρασιών σε κατοικίες στα Ιωάννινα,…

Τεχνογνωσία και Εξειδίκευση

Πρωτοστατούμε από το 1985 εφαρμόζοντας

 • Προηγμένη τεχνολογία.
 • Σύγχρονη οργάνωση.
 • Σχέση εμπιστοσύνης με τον άνθρωπο.

 

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες

Οι προτάσεις μας αφορούν ολοκληρωμένο έργο η προϊόντα σε όλους τους τομείς θέρμανσης, ηλιακής ενέργειας, κλιματισμό, πισίνες, επεξεργασία νερού, αντλίες, ύδρευση, αποχέτευση κ.α.

Ποιότητα & Οικονομία

Αυτό αποτελεί βασικό συστατικό της φιλοσοφίας μας, η υλοποίηση του οποίου περνά μέσα από ένα ιδανικό κλίμα που δημιουργούμε. Κλίμα εμπιστοσύνης με τους πελάτες, κλίμα δημιουργίας με τους συνεργάτες, κλίμα φιλίας με τους προμηθευτές, κλίμα άνεσης στο χώρο, κλίμα που αξίζει να ζεις.

Επικοινωνία

ΘΕΡΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Ηλεκτρομηχανολογικά προϊόντα & έργα
3ο χλμ. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, Μαυρούδι
Τηλ.:+30 26650 24924 & 26650 24845
Fax: +30 26650 41719
E-mail: info@thermotehniki.com

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Αναζήτηση