Βρισκόμαστε κοντά σας από το 1985 με συνέπεια, αξιοπιστία και πρωτοπόρες λύσεις!

 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • +3026650 24924

Ηλιακή ενέργεια - Ηλιοθερμικά συστήματα

Η ηλιακή ενέργεια στο σύνολό της είναι πρακτικά ανεξάντλητη, αφού προέρχεται από τον ήλιο και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιορισμοί χώρου και χρόνου για την εκμετάλλευσή της.
Όσον αφορά την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες εφαρμογών:

 • τα παθητικά ηλιακά συστήματα, εκμεταλλεύονται τη θερμότητα που εκπέμπεται μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας (βιοκλιματικός σχεδιασμός κτηρίων),

 • ηλιοθερμικά συστήματα συλλέγουν ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια (Ζεστό Νερό Χρήσης - Θέρμανση),

 • φωτοβολταϊκά συστήματα μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Ηλιοθερμικά συστήματα

Τα ηλιοθερμικά συστήματα (ο απλός ηλιακός θερμοσίφωνας) ή τα κεντρικά ηλιακά συστήματα είναι απ' τις "καθαρότερες" και πιο αποδοτικές  επενδύσεις  που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 • Κάθε ντους με νερό από ηλιακό θερμοσίφωνα ισοδυναμεί με τρία κιλά διοξειδίου του άνθρακα λιγότερα στην ατμόσφαιρα.

 • Ένα σύστημα «ζει» 17-20 έτη, ο χρόνος  απόσβεσης  της επένδυσης (σε τιμές 2014) για ζεστό νερό χρήσης είναι 2-3 έτη, για θέρμανση 5-8 έτη, οπότε τα υπόλοιπα μας προσφέρει δωρεάν ενέργεια ο Ήλιος!

Η παραπάνω εκτίμηση εξαρτάται από την χρήση, την περιοχή, τον σχεδιασμό της εγκατάστασης των συστημάτων, την απόδοση και την ποιότητα των υλικών.

 • Το παραγόμενο ζεστό νερό χρησιμοποιείται για απλή οικιακή - επαγγελματική ή πιο σύνθετη βιομηχανική χρήση, τελευταία δε ακόμη και για τη θέρμανση και ψύξη χώρων μέσω κατάλληλων διατάξεων.

Η ολοκληρωμένη πρόταση μας περιλαμβάνει:

 • Σχεδιασμός εγκατάστασης & μελέτη,
 • Προμήθεια υλικών & εγκατάσταση τους,
 • Παράδοση σε λειτουργία & συνεχή τεχνική υποστήριξη, 

για να έχουμε ένα ηλιακό σύστημα λειτουργικό, οικονομικό, ασφαλές.

 

 

Εφαρμογές: 

Ηλιακός θερμοσίφωνας εγκατάσταση σε στέγη

Ηλιακός θερμοσίφωνας, εγκατάσταση σε στέγη με ειδική βάση στήριξης.
Ακολουθεί τον προσανατολισμό και την κλίση της στέγης για καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ηλιακός θερμοσίφωνας εγκατάσταση σε ταράτσα

Ελεύθερη επιλογή προσανατολισμού και κλίση συλλεκτών, με αποτέλεσμα  να έχουμε την μέγιστη απόδοση, εύκολη εγκατάσταση αλλά και πρόσβαση για έλεγχο και συντήρηση.Κεντρικό ηλιοθερμικό σύστημα

Κεντρικό ηλιοθερμικό σύστημα 2.750 λίτρα στο ξενοδοχείο "ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ BEACH HOTEL Α.Ε." σχεδιάστηκε για λειτουργία τους θερινούς  μήνες. 

Κεντρικό ηλιοθερμικο σύστημα τριπλής ενέργειας

     

Κεντρικό ηλιοθερμικο σύστημα 200 λίτρα τριπλής ενέργειας σε κατοικία.  

Κύρια  πηγή ενέργειας ο ήλιος, δεύτερη πηγή το σύστημα θέρμανσης (π.χ. λέβητας η αντλία θερμότητας) και τρίτη πηγή ηλεκτρική αντίσταση, εφεδρεία  αν δεν λειτουργούν οι δυο πρώτες.

Αποτέλεσμα η μέγιστη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας αλλά και Ζεστό Νερό Χρήσης όλο το 24ωρο όλο το χρόνο με το μικρότερο δυνατό κόστος, πλήρως αυτοματοποιημένο  σύστημα.

 

 

Τεχνογνωσία και Εξειδίκευση

Πρωτοστατούμε από το 1985 εφαρμόζοντας

 • Προηγμένη τεχνολογία.
 • Σύγχρονη οργάνωση.
 • Σχέση εμπιστοσύνης με τον άνθρωπο.

 

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες

Οι προτάσεις μας αφορούν ολοκληρωμένο έργο η προϊόντα σε όλους τους τομείς θέρμανσης, ηλιακής ενέργειας, κλιματισμό, πισίνες, επεξεργασία νερού, αντλίες, ύδρευση, αποχέτευση κ.α.

Ποιότητα & Οικονομία

Αυτό αποτελεί βασικό συστατικό της φιλοσοφίας μας, η υλοποίηση του οποίου περνά μέσα από ένα ιδανικό κλίμα που δημιουργούμε. Κλίμα εμπιστοσύνης με τους πελάτες, κλίμα δημιουργίας με τους συνεργάτες, κλίμα φιλίας με τους προμηθευτές, κλίμα άνεσης στο χώρο, κλίμα που αξίζει να ζεις.

Επικοινωνία

ΘΕΡΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Ηλεκτρομηχανολογικά προϊόντα & έργα
3ο χλμ. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, Μαυρούδι
Τηλ.:+30 26650 24924 & 26650 24845
Fax: +30 26650 41719
E-mail: info@thermotehniki.com

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Αναζήτηση